top of page

Beden Eğitimi Dersi Rahatlama Dersi midir?


Veli toplantılarında en çok soru yöneltilen öğretmenler hangi dersin öğretmenleridir?

Beden Eğitimi olmadığı kesin, değil mi?

Velilerimiz için çocuklarının derslerinin iyi olmaları, öğretmenleri tarafından onaylanmaları çok önemli. Özellikle bazı dersler veliler için çok önemli. Özellikle birkaç ders. Net olarak 6 ders...

Öğrenci velilerimizin anlaması gereken çok önemli bir konu var. Okullarda alınan puanlar bir dizi ölçme değerlendirmenin sonucudur. Öğrencinin sorular karşısında o an verdiği yanıtlardır. Öğrenci TEOG sınavında 20 sorunun sorulduğu dersler karşısında aileye göre, aile de diğer ailelere göre kendilerini başarısız gördüğünde, ara sıra öğretmenleri daha çok da öğrencileri suçlarlar.

Çözüm: DAHA ÇOK DERS ÇALIŞ!

Beden Eğitimi dersi, veliler için çoğu zaman bir rahatlama, çocuklarının yoğun zamanlarında kendilerini uysallaştıracak bir derstir. Çocuk çok hareketlidir, Beden Eğitimi dersinde koşar, oynar, zıplar ve enerjisini atar. Sonra yine ders çalışır.

Öyle mi?

Albert Einstein, "Sorunu oluşturan zihinle problemi çözemezsin." demiş. Bu arada kendisi her sabah en az 1 saat bisiklet sürer ve keman çalardı.



Einstein, problemlerini çözerken, o problemleri bulan zihnini farklı yönlerde geliştirmeyi seçmiş. Bisiklet sürmek onun en keyif aldığı etkinlikmiş. Keman da öyle. Çünkü beyninin farklı yönlerini uyararak, probleme yeniden döndüğünde farklı bakış açılarıyla yaklaşıp, çözüme ulaşabileceğini belki de yüzlerce defa kendine kanıtlamış.

Beden Eğitimi dersi, eğer gerçekten öğrenciler için yeni bir öğrenme tekniği olacak biçimde tasarlanırsa, farklı bakış açıları ile yaklaşmanın ne kadar değerli bir davranış olduğunu ve insanın tüm yaşamına etki ettiği bilincinin aşılandığı bir ders olarak yeniden tanımlanırsa, velilerin ilgisini çeker mi bilmiyorum ama öğrencilerimizin çok işine yarayacak.

Şimdi ben burada yazıp çiziyorum peki benim Beden Eğitimi derslerim nasıl geçiyor?

Genelde Facebook üzerinden paylaşıyorum oradan bakabilirsiniz ama Şubat tatili bitiminde, öğrencilerimizle yaptığım tüm çalışmaları burada ayrıntılı olarak da paylaşacağım.

Şimdilik aşağıdaki video ile idare edebilirsiniz :)



26 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page