top of page

Benim için 2021! - 2

Sakın yanlış anlamayın! Ben size "Hedeflerinizi gerçekleştirmek için eskide kalan ne varsa çöpe atın!" demiyorum. Bu yaptığım şeyden pişmanım. O kadar madalya ve anı çöpe gitti. Ama bu belirleyici an benim Karate kariyerimi kökünden değiştirdi. Yaptığım bu eylemi hayatımın birçok alanında tekrar ettim. Çünkü işe yaramıştı ve yine yarayabilirdi. Kendime okulla ilgili bir hedef koyduysam, eve dönüp tüm eski notları, kitapları yok edip yenileriyle sıfırdan başlıyordum. Gitar repertuarı oluşturacağım zaman eskileri çöpe atıp yeni bir dosya alıp ona şarkıların akorlarını ekliyordum. Bunu arkadaşlık ilişkilerimde de yapmaya başlamıştım. Biriyle tartıştıysam direk onunla ilgili her şeyi siliyordum.


Yıllar sonra bu davranışımı sorguladım ve aslında eskiyi yok etmek yerine eski "Benin" becerilerini, fikirleri ve tecrübelerini alıp yola daha hızlı devam etme fikrini uygulamaya başladım. Böylece o yıkıcı hissi azaltıp, sahip olduklarıma bakarak kendime olan güvenimim de arttığını görüyordum.


İşte bu başlangıç yaratma alışkanlığım sayesinde başladığım işleri sonlandırma oranım oldukça arttı ve halen de sürüyor.


Peki 2021 için neler düşünüyorum?


2021 yılı benim için öncelikle bu yaşadığımı Koronavirüs salgını konusunda ilk günkü gibi tedbirimi sürdüreceğim bir yıl olacak. Sadece kendim ve ailem için değil, ders verdiğim ve antrenman yaptırdığım öğrencilerim için de önlemleri sürdüreceğim. Öğretmenliğimi daha iyi hale getirecek eğitimler alacağım. Ardından kulübüm Tavşanlı Karate Okulu'nun eğitim dönemlerinin verimli sürmesi için belirlediğim sistemi uygulamaya devam edeceğim. Bu yıl bu siteyi de aktif olarak kullanacağım. 2021 yılını içerik üretme yılı olarak da görüyorum. Bolca faydalı içerik üreteceğim. Bunun için en sevdiğim şeylerden biri olan sabahları 5'te uyanma alışkanlığımı sürdüreceğim. İngilizcemi geliştirme hedefim var. Bunun için şuan 2 tane dijital kurs aldım ve çalışmaya başladım.


2021 Yılımı, bu blog aracılığıyla paylaşacağım. Bakalım nasıl bir yıl olacak.



5 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page