top of page

İsteyen değil; Zorunda olan BAŞARIR!



Eylül ayı benim için Anthony Robbins ayıdır. "Sınırsız Güç"le başlayan okuma sürecim "İçindeki Devi Uyandır"la devam eder ve ardından "Dev Adımlar"la doruk noktasına ulaşır.

Bu videoyu hazırladığım zamanlarda Sınırsız Güç kitabına yeni başlamıştım ve orada

Anthony Robbins'in, başarılı insanların ortak 7 özelliğini bir kez daha okudum.

Bunu sizinle de paylaşmak istiyorum...


Anthony Robbins'in, başarıyı sağlayacak 7 temek tetikleyicisi:

1) HIRS: Hırslı insanlar, kendilerini yükselmeye, gelişmeye ve daha iyi olmaya yönelten; üretici, enerji verici insanlardır. Uzay araçlarını yaratan HIRSTIR! Hırs, insanları geç yatıran, erken kaldırandır. Hırs, kişilse arası ilişkilerde istenendir. İnsanlar, şiddetli bir istek duysalar bile, hırsları yoksa mükemmelliğe ulaşamazlar.

2) İNANÇ: Büyük başarılara ulaşanların başarılı olamayanlardan farkı, inançlarıdır. Ne olduğumuz ve ne olabileceğimiz hakkındaki inançlarımız; büyük ölçüde ne olacağımızı da belirler. Neyin doğru olduğuna inanıyorsak, o olur. Hırs ve inanç, mükemmele ulaştıracak enerjiyi sağlar.

3) STRATEJİ: Strateji, kaynakları organize etme yöntemidir. Her büyük sanatçı, politikacı, ana baba ya da işçi, başarmak için yeterli kaynaklara sahip olmanın yetmediğini bilir. Bu kaynaklar etkili bir biçimde kullanılmalıdır. Strateji, yetenek ve tutkulara doğru yolu göstermektir.

4) DEĞERLERİN AÇIKLIĞI: Değerler, kendi yaşantımızda neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusunda sahip olduğumuz özel inanç sistemleridir. Hayatı daha saygın kılmak için bizim yarattığımız yargılardır. Büyük başarılara ulaşanlara baktığımız zaman, çoğunlukla neyin önemli olduğu hakkında sağlam hislere sahip olduklarını görürüz. Hepsinin ortak yönü; kim olduklarını, ne yaptıklarını ve niçin yaptıklarını bilmeleridir. Önemli olan, değerlerin birbirleriyle çelişmemesidir.

5) ENERJİ: Mükemmele gevşek adımlarla ulaşmak olanaksızdır. Mükemmel insanlar sorumluluk alır ve onları şekillendirir. Kafaları her an muhteşem fikirlerle doluymuşçasına yaşarlar. Dünyada tutkularına inanan birçok kişi vardır ve bunları gerçekleştirebilecek doğru stratejileri bilirler; her şey yolundadır; fakat doğru bildiklerini gerçekleştirebilecek fiziksel eylem gücüne sahip değildirler. Halbuki başarı; düşüncede sahip olduklarımızı gerçeğe aktaracak fiziksel, düşünsel, ruhsal enerjiler ile ayrılmaz bir bütündür.

6) BAĞLAYICI GÜÇ: Hemen hemen bütün başarılı kimseler; değişik inançlara sahip farklı çevrelerin insanlarıyla ilişki kurma, birleştirme ve ahengi sağlama konusunda harikulade bir yeteneğe sahiptirler. İç dünyamızda diğer insanlarla birlikte olma ve bu ilişkiyi sürekli kılma arzusu bulunmalıdır. Bu arzu olmadan, başarı ya da mükemmelliğe ulaşmak mümkün değildir.

7) İLETİŞİMİN MÜKEMMELLİĞİ: Diğer insanlarla ve kendinizle iletişim yönteminiz, eninde sonunda yaşam düzeyinizi belirleyecektir. Başarılı olan kimseler, hayatın kendilerine sunduğu herhangi bir zorluğu nasıl aşacaklarını ve deneyimlerini kendilerine yardımcı olacak şekilde nasıl kullanacaklarını iyi bilenlerdir.

"Sınırsız Güç" kitabını mutlaka okuyun. Anthony Robbins, bu kitapta, kişinin kendisiyle ve çevresiyle olan iletişimini düzenleyip, sonunda her şartta üstün performans gösterebilmenin yolunu göstermiştir.

Benim de bu sıralar hayatımda tam olarak ihtiyacım olan şey bu.

Güçlü olduğum yönlerime o kadar fazla odaklanmışım ki, bazı konularda yerimde saymama neden olan içsel korkularımı unutmuşum. Halbuki, yapmaktan korktuğum, sonuçlarından endişe duyduğum eylemlerimi sürekli ertelemem, kendime uzaklaşmamı ve şüphe duymamı sağladı. İşte bu nedenle Anthony Robbins'in fikirleri bana güç veriyor.

Gelişmeleri yine burada anlatacağım.

Sevgiyle!

49 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page