top of page

Etkileşimli Beden Eğitimi ve Spor Dersi - 3

Dijital çağda Beden Eğitimi ve Spor dersine olan ilgili artırmak için yapılması gereken 3 tane basit iş var. Aslında derslerimizde yaptıklarımızdan çok da farklı değil. Sadece öğrencimizin dersimizle olan etkileşimini artırmaya yönelik çalışmalardan bahsedeceğim. Bizler yine fiziksel olarak, ekransız, gerçek etkileşimle derslerimizi işleyeceğiz ve bununla birlikte çocuklar ekranlarına döndüklerinde dersimizle olan ilişkileri devam edecek.


Şimdi gelelim o 3 basit adıma!


1. Dijital Kaynak Olmak


Dersimizi işledikten sonra çocuklara bir QR kodu ya da kısa bir bağlantı verdiğimizi düşünelim. Bu bağlantıyla evlerine gittiklerinde o derste yapılan çalışmaların daha ayrıntılarını yine sizin anlatımınızla izlese ve not alsa nasıl olur? Örneğin koşu çalışmaları yaptırdık. Çocuklara bağlantı verdik ve evlerine gittiklerinde koşunun anatomisi, fizyolojisi üzerine bilgiler verdiğimiz bir videomuz çıksa karşılarına nasıl olur? Adım uzunluğunun koşu yarışlarına etkisini araştırsa çocuklar? Bu araştırmaları dosya halinde yükseler nasıl olur?


Bizler dersimizin fiziksel kaynağıyız ve dijital çağda dijital kaynak da olmalıyız. Bunu sadece çocukların sporla olan etkileşimini artırmak için yapmalıyız. Bu sayede çocuklar ve gençler spor kültürü kazanacak ve sporu yaşam biçimi haline getireceklerdir.


2. Evde Spor Videoları Üretmek



Avrupa'nın en geç nüfusuna sahip ülkesi olarak spora katılımda Avrupa sonuncusu olduğumuzu düşünürsek, çocuklarımızı oturdukları yerden kaldırmalıyız. Son yıllarda spor kulüplerindeki artış oldukça sevindirici bir durum ama Obezite'de Avrupa şampiyonuyuz. Hareketsizliğe ve yanlış beslenmeye bağlı olan Obezite'nin çözümü hareket ve sağlıklı beslenmektir. Biz öğretmenlere bizim çocukların hareket kapasitelerini ve sürelerini artırma görevi düşmektedir diye düşünüyorum. Evet tek başına yeterli değil ama yeni nesli oturduğu yerden kaldıracak egzersiz videoları üretebiliriz. Bu videolara derslerimizde vurgu yaparak yine etkileşimli bir ders kurgulayabiliriz.

5 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page