top of page

Etkileşimli Beden Eğitimi ve Spor Dersi - 4

Son olarak dersimizin yeni çağda etkileşimini artıracak önemli bir adım ise;


3. Spor Kulüpleri ile İlişkiler


Dersimizin dijital ortama uyarlanması gerektiğini yazdım. Buna spor kulüpleri de ayak uydurmalıdır.


Biz çocuklarımıza kaynak olmaya devam edeceğiz. Onları evlerinde de hareket halinde tutmak için çaba göstereceğiz. Bunlarla birlikte çocuklarımızın aktif bir spor hayatı ve zengin bir spor kültürü kazanmaları için mutlaka spor kulüplerine yönlendirilmeliler diye düşünüyorum. Bunu yapmak artık çok kolay. Okul zamanı zaten en fazla 2 ders olarak işlediğimi Beden Eğitimi ve Spor dersimizin bölünmesini, iptal edilmesini istemeyiz. Fakat Zoom, Skype gibi uygulamalarla spor kulüpleri ve öğrencileri buluşturabiliriz.



Bir spor kulübü yöneticisi ve antrenörüyle, biz öğretmenler aracılığıyla internet ortamında buluştuğumuzu düşünelim. Çocukların ve velilerin sorular sorduğunu, antrenörün yanıt verdiğini ve sürecin sonunda çocukların spor kulüplerine giderek haftada 2-3 günlerini o spor branşını öğrenmek için ayırdıklarını düşünün. Çocuklar için oldukça faydalı olur diye düşünüyorum.


SON OLARAK


Beden Eğitimi ve Spor dersi çok önemli. İnsan, hareket etme üzerine yaratılmış gelişmiş bir canlıdır. Eğer küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza sistemli bir spor eğitimi verebilirsek %24'ü çocuk ve genç olan ülkemiz tüm dünyada fark yaratacaktır. Önce sağlığımız iyileşirken sonra da sportif başarılarla hak ettiğimiz zirveye ulaşmamız mümkün!


Bu doğrultuda bizler de derslerimizi çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisini çekip katılacakları hale getirmeliyiz. Yazdığım şeyleri tamamını ben uygulamaktayım ve olumlu sonuçlar almaktayım. Yukarıda saydığım 3 adımı uygulamak isteyen herhangi bir öğretmenimize de yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.


Teşekkürler.

3 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page