top of page

Sınava Hazırlanan Sporcular - 2

1. Bu imkanlardan bir branşta en fazla 15-20 sporcu faydalanıyor.

2. Her yıl sadece 1 defa düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında belirleniyor. YILDA 1!


Bir yarışma düşünün. 100 kişi katılıyor. 4 kişi derece alıyor. Kalan 96 kişi hiçbir şekilde umursanmıyor. Tüm imkanlar bu 4 sporcuya sunuluyor. 96 kişi içerisinde en az birinci olan kadar yetenekli ve azimli sporcular varken maçta yeteri kadar performans gösteremediği için 1 yıl daha beklemesi gerekiyor.



Biz imkanlarımızı anlatırken sadece derece almış sporcular üzerinden anlatmamalıyız. Bir ülkede spor ancak ve ancak yoğun katılımın sistemli bir değerlendirilmesiyle gelişir. Şu da yanlış: yılda bir Türkiye şampiyonası yap 5000 kişiyi bir salona doldur ve sabah 10'dan gece 2'ye kadar maçları sürdür sonra da milli takımı seç.


Şimdi bana bazıları diyebilir ki "Çözüm ne?". Çözüm basit. Bu işin içinden gelen bilim insanlarına sormanız yeterli.


İşte durum bu sevgili okur. Şimdi bu sistemin içerisinde okulu ve sporu bir arada nasıl yürüteceksin sana onu anlatacağım.


1. Hedeflerini Net Olarak Belirle!


Sporcuların üniversite dönemi hedefleri BESYO olabiliyor. Senin farklı olabilir. Burada yapacağın ilk şey hedeflerini belirlemelisin. Ama bunu yaparken olduğun durumu da bilmelisin. Okul hayatın boyunca girdiğin sınavlarda yüksek puanlar alamadıysan ve sınav senesine kadar kitabın kapağını açmadıysan bir anda en yüksek puanlı bölümleri düşünmemelisin. Ama sistemli bir çaba içerisindeysen ve puanların istediğin bölüme yakınsa bu hedefini gerçekleştirmek için çalışmayı sürdürmelisin.

2 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page