top of page

Benim için 2021! - 1

Dönüm noktalarına inanır mısınız? Hayatınızın gidişatını etkileyen, sizi şaşırtan gelişmeler yaşadığınız oldu mu? Benim oldu. Hala olmakta ve bunu bilinçli olarak ben düzenlemekteyim.


Ne demek bu?


Kendime dönüm noktaları planlıyorum. Bunu çok uzun zamandır yapıyorum ve artık bu konuda kendimi baya bi geliştirdim. Yani kendi kendime belirli günleri, haftaları ve ayları yaşamımın belirleyici anları haline getiriyorum.


Belirleyici anlar nelerdir? Mesela Pazartesi günleri. Planların ve programların başlangıcıdır. Mezuniyetler, ayrılıklar, barışmalar, kavuşmalar, bir sürecin tamamlanması... Bu anlar insana çok yüksek duygular yaşatır. Örneğin; Pazar akşamı acımasızca bir tepsi baklavanın yarısını mideye indirirsin. Sonra bir an elin göbeğine gider ve o an çok yoğun bir pişmanlık hissedersin. Sadece pişmanlık değil, suçluluk, öfke ve isyan... İşte o an karar verirsin:


"PAZARTESİ DİYETE BAŞLIYORUM! Şu son baklavadan sonra..." deyip kalan 3 baklava dilimini de afiyetle yersin. Pazartesi geldiğinde ise "Dünyaya bir daha mı gelecez..." deyip en yakın zamandaki baklava şöleni için heyecanlanırsın.


Burada bir dönüm noktası yaratma ihtimali vardır fakat kişi bunu belirleyici bir ana dönüştüremez. Çünkü baklavanın zevki, fit olmaya göre daha büyük bir anlam içerir.


Bu örneği mezuniyet, askerlik terhisi, okul başlangıçları ya da daha farklı süreçlere göre çoğaltabiliriz.


Peki ben nasıl bir yöntem uyguluyorum?


Bu yöntemi anlatmadan, hayatımın ilk bilinçli belirleyici anını nasıl yarattığımı anlatmak isterim.


2015 yılında, çok iyi hazırlandığım bir Karate maçım vardı. Maç memleketimde Kayseri'de yapılıyordu ve çok ama çok sıkı hazırlanmıştım. Maça girmiş ve ilk turda yenilerek maça veda etmiştim. Maçın ardından eve döndüğümüzde o güne kadar olan tüm başarı belgelerimi ve madalyalarımı çöpe atıp "Yeniden Karate'ye başlıyorum!" demiştim. 1 yıl sonra Milli takıma girmiş ve hedeflerimi gerçekleştirmiştim.

8 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page