top of page

Neden Sabah 5'te Uyanıyorum? - 2

Güncelleme tarihi: 17 Tem 2023

Erken uyanma alışkanlığım önceleri sınavlarda başarılı olmak ve Karate performansım için koşulara çıkmaktan ibaretken üniversitede bu durum değişmeye başlamıştı.


Üniversite yıllarımda -2010 ve 2014 yılları arası- ortaokul ve liseye göre çok fazla boş zamanım vardı. Üniversite öncesindeki günlük ders tekrarı yapma ve not alma alışkanlığım sayesinde okulda gördüğüm dersleri evde ya da bir kafede tekrar ediyordum ve notlar çıkarıyordum. Sonra bu notları bilgisayara aktarıyordum. Bunu yaptıktan sonra bile bolca boş zamanım kalıyordu. Açıkçası o zamanlar bu boş zamanımı nasıl dolduracağımı bilemiyordum. Çünkü 18 yaşına kadar çok yoğun geçen bir yaşamım olmuştu ve okul yüküm bir anda azalmıştı.



Yine de 5'te uyanmayı sürdürüyordum. Bolca film, dizi izliyor geçmişte zamanım olmadığı için yapamadığım şeyleri yapıyordum. O zamanki kız arkadaşım şimdiki eşim Derya ile buluşuyorduk. Arkadaşlarımla daha fazla vakit geçiriyorduk.


Sonra girişimci damarım patladı!


Üniversite 2.sınıfta borsayla ilgilenmeye başlamıştım. Al-sat yaparak iyi para kazanmıştım ve hatta 1 yıl içinde kendime araba bile almıştım. Sonrasında Evinizdespor.com sitesini kurma fikri gelmişti ve onunla uğraşıyordum. Artık sabah 5'te kalktığımda dizi ya da film izlemek yerine Bebek'e yürüyüşler yapıyordum ve bolca düşünüp plan program yapıyordum.


Şuan yıl 2021. Hayatımda hiç olmadığım kadar fazla iş yüküm olmasına rağmen yine hiç olmadığım kadar rahatım. Yine 5'te uyanıyorum, öğretmenlik ve antrenörlük başta olmak üzere birçok işimi sırayla hallediyorum. Ailemi ve sosyal hayatımı da düzenli bir şekilde yaşıyorum. Sanıyorum sabah 5'te uyanmak bana daha çok zaman kazandırıyor. Ayrıca geçen yıllar zamanı verimli kullanmayı, gereksiz şeylere hayır demeyi de bana öğretti.


SON OLARAK


Herkesin yaşam tarzı, hedefleri ve hayalleri farklı. Bu hedeflere ve hayallere ulaşma yöntemleri de farklı olabiliyor. Size önerim saat 5 olmasa da erken uyanma alışkanlığı kazanın. Ne kadar erken o kadar iyi...

11 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page