top of page

Age Of Empires'tan Ne Öğrenebiliriz? - 4

Age of Empires bir oyun. Ve bir strateji kurma oyunu olduğu için yapılan yanlış hamlelerden sonra oyunu yeniden başlatmak mümkün. Bir sonraki oyun öncekinden çok daha iyi olacak ve gittikçe en iyi stratejiyi kurmak için yöntemler geliştirilecektir.



Strateji demek, sınırlı kaynakların hedefi gerçekleştirmek için etkin ve doğru kullanılması demektir. Bu noktada yapılan en büyük hata sanki dünyada tek bir strateji varmış gibi davranmaktır. Age of Empires'ta olduğu gibi hayatın her alanında farklı stratejiler uygulanabilir. Önemli olan hangi stratejinin nerede uygulanacağını bilmektir.


Burada kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum.


Ben hem Karate antrenörüyüm hem de bir öğretmenim. Karate derslerimde uyguladığım stratejiyi okul derslerimde uygulayamam. Çünkü ikisinin hedefleri ve kazanımları farklı. Karate'de öğrencilerime önce o sporu öğretmek ve sonrasında kendilerini geliştirecek zorluklarla karşılaştırma gibi bazı yöntemlerim var fakat okulda öğrencilerime bunun aynısını uygulayamam. Okuldaki öğrencime Beden Eğitimi ve Spor dersinde temel düzeyde hareket alışkanlığı ve spor kültürü kazandırma amacı taşırken, Karate'deki öğrencimi fiziksel ve zihinsel olarak zorlayarak kendisini aşmasını sağlama amacı taşıyorum. Hatta bazı öğrencilerim şampiyon olmak için çalışıyor. Bu nedenle aynı stratejiyi uygulayamam.


Peki bu karara nasıl vardım? Tabiki de deneyerek, yanılarak ve sonunda doğru stratejiyi bularak.


Denemekten, yeniden başlamaktan ya da bir önceki aşamaya dönmekten korkmayın. Age of Empires oyununda ustalaşmak istiyorsanız önce yaptığınız yanlış hamleleri oyunda iyileştirmeye uğraşın. Olmuyor mu? O zaman oyunu yeniden başlatın ve tekrar tekrar deneyerek kendinizi geliştirin.


SON OLARAK


Age of Empires, içerisinde kötü öğelerin bulunmadığı nadir oyunlardan biri. Bu nedenle tüm öğrencilerime ve sporcularıma bu oyunu öneriyorum.

7 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page