top of page

Üretkenliği Artırma Yolları - 3

Hangi konuda üretken olmak istiyorsunuz? Bu oldukça önemli bir soru. Bu sorudan daha da önemli olan soru ise "Neden üretmek isteriz?"


Biz insanlar sosyal gelişimi olan, öğrenen ve öğrendiğimizi aktaran bir yapıdayız. Fiziksel ve fizyolojik özelliklerimiz birlikte gelişirler. Kaslarımız gelişirken beynimizdeki nöron bağlantı sayısı da artar. Böylece zekamızı kullanma kapasitemiz de gelişir. Bu da daha fazla şeye ilgi duymamıza ve merak duygumuzun artmasına neden olmaktadır.


Herkes için üretmenin nedeni farklı olabilir. Kimi şirketinin başarısı için üretir, kimi daha iyi eserler ortaya koymak için. Buradaki motivasyonun kaynağı bence kendini keşfetmektir. İnsanın en büyük keşfi kendisidir. Meraklarını, potansiyelini, yeteneklerini, eksiklerini, zayıf yanlarını, sınırlarını... Üretmek bu keşfin anahtarıdır.


3. Üretmek için Kullanacağımız Araçlar


Çağımız, üretmek için gereken tüm araçlara kolaylıkla ulaşma imkanı sağlıyor. Yapmanız gereken üretim araçlarını kullanmaya hevesli olmak ve kendinizi yargılamadan sadece üretim yapmaktır.

Daha fazla üretken olmak için kullanacağınız araçlar:

  • Uygulamalar: Akıllı telefonlarınızı sadece sosyal medya için kullanmak yerine içerisindeki uygulamaları keşfetmenizi öneririm. Uygulama indirme alanlarına girin ve Üretkenlik bölümündeki binlerce uygulamadan rastgele indirin Üretkenlik, beceri de kazandırır. Günümüzde video düzenleme, fotoğraf düzenleme, müzik üretme, yazı ve Blog üretme uygulamaları oldukça kullanılmakta. Bu uygulamaları kullanmaya hemen başlayın ve kendinizi geliştirin.

  • Not Tutma: Bir defter ve arasına sıkıştırdığınız kalemle hayatınıza not tutma alışkanlığı kazandırın. Bu size hem mahremiyet sağlar hem de özgür fikirlerinizi yazmanıza olanak tanır.

  • Hobi Edime: Hobiler, sadece keyif veren uygulamalardır. Hiçbir derecelendirme olmadan sadece üretmenin keyfini çıkarırsınız. Bu nedenle hobi edinmeniz oldukça önemlidir.

Üretmek, kendini keşfederek sürekli büyümektir. Her yaşta üretme alışkanlığı edinmek mümkün!


O zaman; başlayın!

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page