top of page

Başka bir Beden Eğitimi dersi...


Öğretmen ve onun dersi ne ise öğrenci de onu öğrenir. Fazlasını değil. Dersin kalitesi öğretmen ile sınırlıdır ancak ve ancak öğrencinin dersi anlama talebiyle sınırsız olur.

Ben de bu fikirden yola çıkarak, eğitimin girdiğin dersi anlatmaktan daha fazlası olduğuna inandığımdan ötürü 5D sınıf ile bir proje başlattık.

Kütahya-Tavşanlı çok soğuk bir yer ve yaşadığımız bölgede çok fazla sokak hayvanı var ve bu hayvanların araba altlarından başka ısınacak bir yerleri de yok. Hatta bu duruma kısa bir çözüm olarak "Çiko"ya ev yaptık.


Sokak kedilerinin bölgemizdeki durumunu 5D sınıfı ile yaptığımız bir konuşmada farkettik ve buna bir çözüm bulmak istedik. Karar verdik ve onlara yardım etmenin en hızlı yolu sıcak bir ev yapacaktık.

Öğrencilerimin heyecanı ve iyiliklerinin kalplerinden resmen fışkırmasını gördüğüm anda gözlerim doldu. Ben de bir o kadar heyecanlandım.

5D sınıfı, kedi evinin yanında, evdeki 5 litrelik su bidonunu kesip, biçip, bantlayarak yine kedi ve köpeklere su kabı ve diğer kısmıyla da top tutamacı yaptılar.

(Top tutamacı oyununun ayrıntılarına burda girmeyeceğim ama çalışmalarımız bittiğinde harika bir iş ortaya çıkacağını belirtmek isterim.)

Bugün, 11 Ocak 2015 Pazartesi günü hepsi yaptığı kedi evlerini, su kaplarını ve top tutamaçlarını getirdi. Ben de onlara harika bir madalya yaptırma sözü verdim.

Benim girdiğim ders Beden Eğitimi ve Spor dersi. Fakat ben sadece spor ve Bedenin eğitilmesinden sorumlu değilim. Kimse de sadece girdiği ders ile yetinmemelidir.

Benim öğrencilerim başarılı sporcular, öğretmenler, iş insanları, doktorlar, gazeteciler ya da siyasetçiler olabilirler. Gelecekte hangi yönde ilerlerlerse ilerlesinler, hangi durumda olurlarsa olsunlar, yolda aç bir kedicik gördüklerinde onun yardımına koşacaklar. Çevrelerini temiz tutacaklar ve ne olursa olsun doğayı korumak adına titizlikle davranacaklar. Çevrelerine öğüt veren bir makina değil, örnek olan bir değer olacaklar.

Bundan eminim...

Selametle :)


5 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page