top of page

Sınava Hazırlanan Sporcular - 4

4. Çevreni Daralt


Hem sporcu olup hem sınavlarda başarı sağlayan gençlerin karşılaştığı en büyük zorluk çevresindeki büyükler oluyor. Bu büyükler mahalledeki abiler ablalar değil çoğu zaman öğretmenler, yöneticiler, danışmanlar, anneler ve babalar olabiliyorlar...


Bu süreçte herkesten öneri alma. Başaracağına inan ve hedeflerini tam olarak güvenmediğin insanlara açma. Sana bir anımı anlatayım:


Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği yaptığım bir okulda çok başarılı bir sporcum vardı. Sekizinci sınıftaydı ve sınava bir yıldan az bir zamanı kalmıştı. Çok sıkı çalışıyordu aynı zamanda da antrenmanlara tam katılım sağlıyordu. Bir gün morali çok bozuk bir şekilde yanıma geldi. Girdiği bir sınavda 2-3 yanlış yaptığı için Matematik öğretmeni tarafından azarlanmış ve "Karate yüzünden böyle oldu!" gibi saçma sapan bir söylemle karşılaşmıştı. Ben de ona "O öğretmenin sporcu mu? Değil... Fen Lisesi mezunu mu? Değil..." dedim. Daha başka bir şey söylemedim. O anlamıştı ve aynı hevesle ve inançla çalışmalarını sürdürüp yıl sonunda Fen Lisesi kazandı.


Tavsiye alacağın insanları iyi araştırmalısın. Bazen tavsiye istemeden sana hadsiz bir şekilde yargıda bulunan insanlar da olacaktır. Onlara kulaklarını kapamalısın. Ama bu sırada kendini sürekli gözlemlemeli, planına ve programına bağlı kalmalı ve hedeflerin için çok çalışmalısın.



SON OLARAK


Ben de senin gibiydim. Hem çok sıkı antrenman yapıyordum hem de sınavlara hazırlanıyordum. Bu süreçte motivasyonumu yüksek tutmak için kişisel gelişim kitapları okuyordum. Başarılı insanların hayat hikayelerini okuyordum. Bu bana güç veriyordu. Sen de kendine inanmalısın. Ama bu inancın içi dolu olmalı. Bir hedef doğrultusunda, belirli bir stratejiyle, çok ama çok sıkı çalışarak başarılı olacağına inanmalısın.


"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Mustafa Kemal ATATÜRK

2 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page