top of page

Dersimiz: Ayakkabıları düzgünce dizmek


Etkimizde olan çevremizin hali bizim zihnimizi yansıtır. Odamız, sınıfımız, sokağımız, çantamız, valizimiz ya da birebir bizim değişiklik yapabildiğimiz her şey... Dağınıklık da zihnimizin bir yansımasıdır.

Dağınıklığı gidermek, düzenli olmanın verdiği huzurda ve şevkte saklıdır. İnsanlar çalışma masalarını düzenlediklerinde daha sakin bir zihinle çalışırlar. Fakat bu çoğu insanın yapmaya üşendiği bir durumdur.

Bir öğretmen olarak, öğrencilerimin düzenli bir hayat yaşama fikrini edinmeleri için bazı çalışmalar yapıyorum. Dersleri Beden Eğitimi salonunda işlediğimizde ayakkabılarını "Ayakkabı Otoparkına" parketmelerini rica ediyorum. Daha sonra da soruyorum "Ayakkabılara baktığınızda, daha önceki görüntüsünden daha mı iyi hissediyorsunuz?" diye. Yanıt daima evet oluyor.


Bu davranışlarını geleceğe transfer edecekler. Biliyorum ki onlara bu bazen gereksiz ve saçma geliyor. Özellikle büyük sınıflar bu davranışlara karşı daha az ve sıradan tepki veriyor. Fakat kendi hayatlarına döndüklerinde, ihtiyaç duydukları sakinliğe ulaşmak için Beden Eğitimi dersinde öğretmenlerinin ısrarla yaptırdığı "Ayakkabı Otoparkını" anımsayacağında eminim. Böylece davranış amacına ulaşacaktır.

Teşekkürler.

4 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page