top of page

Sporcular için Motivasyon Filmleri - Dangal

Bir çocuğun ve bir gencin hayatındaki en büyük şans onu itekleyen, onu zorlayan ve potansiyelini gerçekleştirmesi için onu motive eden birilerinin olmasıdır. Antrenörler bunun için vardır. Peki o antrenör sizin babanızsa?


İşte Dangal filmi...


Bu film yayınlamadan önce Aamir Khan sayesinde tüm dünyada duyuldu. Hem de büyük reklamlarla değil. Aamir Khan'ın müthiş fiziksel değişimiyle. Kendisi bu filmde eski bir güreş şampiyonunu canlandırıyor. Filmde güreş yaparkenki hali çok kısa gösterilmiş olsa da Aamir Khan önce kilolu halindeki sahneleri çekmek istemiş. 97 kilo %37 yağ oranıyla çektiği filmin ardından 5 ay içerisinde %9 yağ oranına kadar inmiş.



Aamir Khan, "Eğer önce fit halimle olan sahneleri çekseydim motive olamazdım." diyor. Aslında bu sözü ve gerçekleştirdiği bu değişim, filmin özeti niteliğinde.


Peki sporcular bu filmden neler öğrenebilir?


İmkansızlık Sadece Bahanedir


Bu yazıyı okuyan hiçbir Türk çocuğu, Dangal filmindeki yaşama sahip değil. Çok daha iyilerine sahip. Bu filmde imkansızlıklara odaklanmak yerine çözüm bulan ve hedefe ulaşmak için her olasılığı değerlendiren bir antrenörün ve sporcunun hikayesidir. Sporcular bu filmi izledikten sonra bahanelerini bir kenara bırakacaklardır.


Hedeflerini Sadece Sen Belirlersin


Bazen çevremizdeki en güvenilir en yetkili insanlar bile bizim hevesimizi kırarlar. Bizlere "Ama gerçek bu..." diyerek hayallerimiz için çabalamamızın önüne geçmeye çalışırlar. Hedeflerimizi açıkladığımızda bize alaycı gözlerle bakarlar. Siz de hiç böyle bir durum yaşadınız mı? Dangal filminde, hedeflerini ve nereye gideceğini sadece senin belirleyeceğini göreceksin. Asıl soru şu: o hedefin için ödenmesi gereken bedelleri ödemeye cesaretin var mı?


Başarmak İçin 5'ye Uyan


Kendimi bildim bileli hedeflerimi gerçekleştirme sürecimde sabah 5'te uyanırım ve çalışmaya başlarım. Sabah 05.00 saatinin bir sihri bir mucizesi var. Dangal'da da sabah 05.00 vurgusu yapılıyor.


SON OLARAK


Bu film Netflix'e de geldi. Her sporcunun izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Mutlaka zamana ayırın ve tüm dikkatinizle filmi izleyin derim.


6 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page