top of page

Sporcular için Motivasyon Filmleri - Naim

Naim Süleymanoğlu, tartışmasız dünyanın gelmiş geçmiş en önemli sporcularından biridir. Ayrıca ülkemiz için büyük bir kahramandır. Onun hikayesinden öğreneceğimiz çok şey var!



"Naim" filmi, her ayrıntısıyla insanı sürüklüyor. Bulgaristan sahnelerinde oyuncuların Trakya ağızları, zamanın ev tarzı, giyim kuşamı oldukça iyi gösterilmiş. Hayat Van Eck, Naim'i muhteşem canlandırmış.


Naim filminden her insan bir şeyler öğrenebilir. Özellikle Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın bu filmden etkilenmemesi mümkün değil. Benim eşim ve ailesi de Bulgaristan göçmeni olduklarından dolayı onların yaşadığı hikayeleri çokça dinledim. Özellikle göç hikayeleri çok etkileyicidir.


Peki sporcular için "Naim" filmi ve Naim Süleymanoğlu'nun hayatı ne ifade edebilir?


Yetenek mi Çaba mı?


Bu filmde başarı için ikisinin de bir arada olması gerektiğini anlatıyor. Küçük Naim'in yeteneği fark edilip hiç vakit kaybetmeden işlemeye başlıyor. Bu da ona genç yaşta başarıyı getiriyor. Yeteneğinin farkında olan Naim, hedeflerini gerçekleştirse bile daha büyük hedefler için çalışmayı sürdürüyor. Bu da onun başarısını kaçınılmaz hale getiriyor.


Üstün Bir Başarı İçin Üstün Bir Amaç Gerekir!


Naim, Bulgaristan'daki Türklerin yaşadığı zorlukları görmeseydi, bir yarışmada 3 rekor kırabilir miydi? Rekor kırmadan önce de şampiyon olan Naim, halterini daha büyük bir amaç için kaldırması gerektiğini anlıyor ve ondan sonra efsane oluyor. Bu filmde Naim Süleymanoğlu'nun tek amacının en yüksek ağırlığı kaldırmak olmadığını anlayacaksınız. İşte bundan ders çıkarmanız gerekir. Eğer sizin de gece uyutmayan sabah güneş doğmadan önce uyandıran hedefleriniz varsa işte o zaman imkansızı denilen hedefleri gerçekleştirirsiniz.


Başka Yerde Kahraman Arama!


Sporcular her başarıdan ders çıkarırlar. Benim önerim kendine rol model arayan sporcunun fazla uzağa gitmeyip ülkesindeki efsaneleri mesela Naim'i örnek almasıdır.


Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur...


1 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page