top of page

Sporcular için Motivasyon Filmleri - Koç Carter

Filmin adında "Koç" geçmesi sizi yanıltmasın. Bu sadece antrenörler için bir film değil. Aksine sporcular için çok önemli mesajlar içeren bir film.


Bazen içinde bulunduğumuz berbat durumun farkında olmayız. İnsanlar yaşadığı durumların farkına varmak yerine onu sürdürmeyi seçerler. Buna konfor alanı da diyorlar. Konfor alanı kötü bir alan değildir. Bulunduğumuz durumdur ama o konfor alanı bize kötü etkiler bırakıyorsa değiştirilmesi gerekebilir.


İşte bu değişim anlarını nasıl fark ederiz? Çoğu zaman kendimiz fark edemeyiz. Yakın çevremiz de bunu fark edemez. Çünkü büyük ihtimalle aynı gerçekliği yaşıyoruzdur. Ama bir gün hayat, değişme niyetinizin sinyallerini alır ve size Koç Carter gibi birini gönderir.


Koç Carter, değişimin hem fiziksel hem de fikirsel boyutlarını anlatır, gösterir, uygulatır. Suç çetelerine karışmaları an meselesi olan bu gençlere kendilerini aşmaları için fırsat verir.


Peki asıl soru şu: o gençler bu fırsattan yararlanır mı?


Sporcu öğrenciler olarak yaşadığınız zorlukların farkındayım. Aynı zorlukları ben de yaşamıştım. Koç Carter filmini izlemek bana büyük bir motivasyon sağlamıştı.


KENDİNİZE YÜKSEK STANDARTLAR BELİRLEYİN


Sporcular derslerinde başarısız olmak zorunda değiller! Tam tersi! Sporcuların sahip olduğu disiplin, sıradan öğrencilerin hiçbirinde bulunmaz. O zaman bunun kullanın! Sportif hedeflerinizi yüksek tutmanız yetmez. Giyiminizden konuşmanıza, ders başarınızdan entelektüel birikiminize; hayatınızın her alanında en iyi olmak için çabalayın.



ÇEVRENİZ SİZİ NASIL ETKİLİYOR?


Sosyal bir varlık olarak insan, çevresinden etkilenir ve çevresini etkiler. Ayrıca insan, en yakın çevresinin ortalamasıdır. "Üzüm üzüme baka baka..." atasözünü bilirsiniz. Bulunduğunuz çevrenin hayatınıza etkilerini inceleyin. Göreceksiniz ki çevreniz ne ise siz de osunuz. Eğer gelişmek istiyorsanız değişiklik gerekebilir...


SON OLARAK


Film, Netflix'te de var. Bu filmi hem Koç Carter'ın hem de sporcuların gözünden birkaç defa izlemenizi tavsiye ederim.


9 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Son Yazılarım

bottom of page